Puujalkoja ja roketirollia!

Viime viikko oli keikkamäärältään suurilukuisin tänä syksynä, kun kiersin Seinäjoki-Jyväskylä-Itämeri -akselin viiden päivän sisään. Mukana oli vaihteleva joukko iloisia kanssakoomikoita ja matkat menivät vallan mukavasti, kun keksin vielä luppoajalle uuden idean: nimittäin Instagramin teemapuujalkavitsit! Keksin myös, omasta mielestäni, hyvin osuvan hashtagin, näille jatkuville hupailuille: #puumalajalka ! Tuon avulla voi sitten seurailla, millaisia puujalkoja Instagramiin ilmestyy! Minähän en tosiaan ole aina se, joka noita videolla kertoo, mutta julkaisen näitä juttuja, aina pitkin mun keikkareissuja (ja muita reissuja), omissa somekanavissani!

Seinäjoen ja Jyväskylän keikoista jäi itelle kovasti sellanen fiilis, etten ollut aivan täysillä mukana, vaikka palaute olikin keikan jälkeen positiivista. En saanut oikein päätä mukaan esityksiin, jonka vuoksi panostaso tuntui jäävän alemmaksi, mitä normaalisti keikoiltani itse haluan. Tosin, mukava oli huomata “palautekeskusteluja” käydessä, ettei tuo oma olotila kuulemma näkynyt esityksissä yleisölle. Se antaisi hieman ymmärtää, että oma rutiini alkaa olla jo ainakin osittain sillä tasolla, missä sen ammattilaisilla pitää olla.

Viikonlopun huipennus tapahtui sunnuntaiaamupäivänä klo 12, kun hyppäsin lavalle Radio Rockin risteilyllä. Krapulaansa uuteen nousuun kääntämään tullutta rockkansaa naurattaminen luulisi olevan jokaisen koomikon unelmaduuni! Rock Lounge oli tupaten täynnä porukkaa ja kaikki olivat selkeästi tulleet nauttimaan alkoholista komiikan lomassa, ei toisinpäin. Koko keikan ajan olo oli sellainen, että voin sanoa/tehdä ihan mitä vain ja kaikki nauravat. Ennen minua esiintynyt koomikkokollega, Sampsa Simpanen,  hoiti vielä yleensä hieman haastavamman, ensimmäisen esiintyjän, tontin loistavasti, joten minulle jäi todella otollinen paikka hoitaa oma homma kotiin.

Keikkahan olikin sitten itselleni niin helppo sekä hyvää oloa tuottava, että Suomen valtio luultavasti kieltäisi sen lailla tai laatisi ainakin säännöstön, miten siitä saisi vaikeammin nautittavan. Ei löydy parempaa fiilistä, kuin päättää keikkaputki tuollaiseen vetoon, kun omassa mielessä ovat keikat tuntuneet koko viikon hieman nihkeältä. Sain myös ensimmäisen treffikutsuni kesken keikan, mutta jouduin kohteliaasti kieltäytymään, koska “ryhmäpaine” tuskin kelpaa tyttöystävälle selitykseksi toisten naisten tapailuun.

Keikan jälkeen lähdin vielä nauttimaan bänditarjonnasta. Edellisenä iltana olin käynyt katsomassa Reckless Lovea ja vaikkeivat bändin radiossa soivat levyversiot biiseistä ole kovinkaan itseeni iskeneet, niin livenä toimi kyllä todella kovaa! Sunnuntaina löytyi kuitenkin kovin pankinräjäyttäjä. Olin kuullut todella paljon kehuja Santa Cruzista ja varsinki jätkien live-esiintymisistä, mutta en uskaltanut edes odottaa tuollaista tykitystä! On kyllä hienoa nähdä, että Suomesta löytyy edelleen tuollaisia bändejä, kaiken tuotantopaskan ohella. Jossain vaiheessa tuli jopa sellainen olo, että on jonkin ulkomaalaisen huippuhardrockbändin keikalla. Sen verran oli jätkillä soitto- sekä showmiestaitoa! Iso respect kyllä molemmille bändeille!

Tää viikko meneekin Kuopiossa puuhaillessa ja toivonmukaan saisin taas joitain uusia ideoita aukaistua, niin pääsisin treeniklubien lavoja kuluttaan, kun palaan Helsinkiin!

IMG_0068

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>