Helsinki Comedy

Helsinki Comedy saatiin päätökseen lauantaina ja hienoa oli jälleen huomata, kuinka stand up -festarit liikuttavat porukkaa täällä pääkaupunkiseudulla, vaikka tarjontaa on pitkin vuotta paljon enemmän, mitä muilla festaripaikkakunnilla yleensä on. Kävin katsomassa itse kaksi esitystä ja molemmat olivat lähes loppuunmyytyjä, mikä on iso asia, sillä näytökset olivat keskiviikkona ja torstaina klo 19. Kertoo paljon stand upin kiinnostuksen kasvusta, kun suomalaiset liikkuvat keskellä viikkoa (ja luultavasti melko selvinpäin) katsomaan, kun koomikot pistävät parastaan lavalla. Tämä on hieno juttu!

Neljä päivää kestäneiden festareiden aikana sai taas todistaa, kuinka kovatasoista suomalainen stand up on. Pitkän linjan ammattilaiset ovat todella taitavia ja erittäin kovia uusia kykyjä on myöskin noussut viimeisen parin vuoden aikana! Ja mikä parasta, uusille kyvyille annetaan koko ajan enemmän mahdollisuuksia näyttää kyntensä. Itse esiinnyin nimenomaan uusille tulokkaille tarkoitetussa Debyytti-illassa, Wanhalla. Kuulemani mukaan Debyytti-illassa on keskimäärin n. 50 katsojaa, mutta tänä vuonna tehtiin uusi yleisöennätys, kun lippuja oli myyty n. 150! Nyt-liite haastatteli osaa esiintyjistä ja julkaisi nämä haastikset perjantaina, joten sekin on osaltaan voinut vaikuttaa myyntiin. Silti, suurin syy, miksi ihmiset tulivat paikalle, olivat varmasti esiintyjät! Olen usein toitottanut lähipiirille, kuinka festareilla kannattaa mennä katsomaan kaikki “tulokasilta”, “debyytti-ilta”, “open mic -ilta” tyyppiset esitykset, sillä niistä löytää usein uransa alkuvaiheilla olevia, mutta todella lahjakkaita esiintyjiä. Omasta mielestäni tämä ilta ei ollut poikkeus. Jos pistetään kuusi “tulokaskoomikkoa” yhteen iltaan ja ihmiset illan jälkeen ovat tyytyväisiä, silloin ollaan valittu oikeat tyypit ja he ovat tehneet sen, mitä piti.

Helsinki Comedyn ohessa järjestettiin myös hyväntekeväisyysottelu jalkapallojoukkue Apolloa vastaan. Sää antoi siunauksensa tälle huippuottelulle ja paikalle oli kertynyt jopa yleisöksi kutsuttava määrä katsojia. Itse tapahtuma oli ratkiriemukas ja suosittelen jokaista tarkistamaan ensi vuonna, pelataanko ottelu myös silloin ja saapumaan paikalle!

Tästä viikosta tulee melko kiireinen, sillä huomenna suuntaan Seinäjoelle hassuttelemaan ja sieltä suoraan Jyväskylän Festareille. Lauantaina suunnataan Radio Rockin risteilylle ja sunnuntaina suuntaan, mitä luultavimmin, Henry’s Pubiin wingseille, mikäli olen vielä elossa kyseisen reissun jäljiltä.

Liitteenä vielä Nyt-lehden haastattelu, jonka voitte tulostaa ja kiinnittää jääkaapin oveen. Alle voitte kirjoittaa tekstin: “Jos tuo jätkä pystyy, niin kuka tahansa pystyy.”

haastis

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>